Com ensenyem música

Viure i sentir la música és el nostre principal objectiu pedagògic. Ho fem amb il·lusió i una programació específica per a cada nivell i instrument, amb estudi, constància, disciplina, perseverança i força de voluntat. Però aprendre música també vol dir gaudir amb ella i compartir-la amb els altres. A l’Escola de Música Pons Roselló fem viure i sentir la música!

 

Tots els nivells

Impartim ensenyament musical des de nadons de 0 a 3 anys, sensibilització musical de 3 a 5 anys, nivell elemental a partir de 6 anys, nivell mitjà, segons el Pla del 2000 de la LOGSE. També oferim el programa de música per a joves i adults.

 

Tots els instruments: nivell elemental i nivell mitjà

Oferim ensenyament musical instrumental en classes individuals i personalitzades: piano, guitarra, violí, viola, violoncel, flauta travessera, saxòfon, clarinet, guitarra i baix elèctrics... Hi ha instruments solistes i música de cambra. Es realitzen també classes col·lectives d’instrument com a suport de les classes individuals.

 

Iniciació al llenguatge musical

Eduquem l’alumne sensorial, rítmica i conceptualment. Millorem la coordinació de les seves facultats mentals i corporals, tot potenciant les seves possibilitats de coordinació i d'acció.


Llenguatge musical: nivell elemental i nivell mitjà

Fem adquirir els coneixements conceptuals del llenguatge musical i del cant coral, reforçant el ple desenvolupament de l'experiència sensorial i motriu: el desenvolupament de l'oïda musical i del sentit rítmic, els moviments corporals naturals, la lectura i l'escriptura musical, la improvització rítmica, melòdica i harmònica o la interpretació de cançons pedagògiques.


Matèries i activitats de l’àrea instrumental
 

Instruments individuals

Fem conèixer totes les possibilitats de l'instrument escollit per l’alumne, adquirint una tècnica bàsica i aconseguint una interpretació viva i expressiva.

 

Impartim lliçons pràctiques i de lectura a primera vista per a tots els nivells. Reforcem la improvització amb progressió, així com la interpretació respectuosa del text o de la interpretació recreativa. Potenciem la memorització i conscienciem del contingut de l'obra, valorant la seva forma.

 

Instruments en grup

Fem compartir els coneixements i les dificultats d'aprenentatge amb els altres membres del grup. S'aprèn a tocar en grup a l'uníson, incidint en el grup amb el qual s'ha après a la classe individual.

 

Grup de cambra

La interpretació en grup de cambra fa aprofundir la sensibilitat i el coneixement musical dels alumnes. Això els dóna la possibilitat de consolidar la seva formació, tot afavorint la seva autoestima i potenciant la seva sociabilitat.

 

Altres activitats

 

Audicions

Periòdicament, els alumnes realitzen audicions obertes davant de públic, ja sigui a la sala Mozart de l’escola o fora d’ella. Això fomenta l'expressió pública dels seus coneixements, afavorint la seva motivació i suprimint la por a expressar-se davant els altres.

 

Preparem els alumnes per a participar a concursos de música, tot perfeccionant la interpretació de determinades peces lliures o obligades.

 

Màster class

Posem a l’abast dels alumnes de l’escola la possibilitat d'assistir a classes magistrals de músics reconeguts i de prestigi invitats a l’escola, així com a concerts i actuacions musicals, per tal d'estar immersos periòdicament en un ambient musical i lúdic.