Festa de la Música 2017 a Lleida

17 de juny de 2017

 

Iniciada a França l’any 1982 com "Festa de la Música" i instituïda com a celebració europea en 1985 com "Any Europeu de la Música", cada solstici d'estiu, els 21 de juny, la Unió Europea celebra una jornada destinada a promoure l'intercanvi cultural entre els pobles, el transvasament musical d'uns territoris a uns altres.

 

A Lleida, vam optar per el dissabte anterior a la data oficial perquè la festa sigui més assequible i participativa per al públic.

 

El seu objectiu és promocionar la música de dues maneres: la primera, que els músics aficionats o professionals, de forma individual o des d’acadèmies de música, escoles de música o conservatoris, voluntàriament surtin a tocar al carrer. La segona és amb l'organització de concerts gratuïts, en què el públic tingui l'oportunitat de presenciar els seus artistes i grups musicals preferits sense importar estil ni origen.

 

Aquest any, alumnes de l'Escola de Música Pons Roselló ha participat amb interpretacions individuals al piano i música de cambra al piano i violí, a la Plaça Paeria.

 

Fem viure i sentir la música!