Què oferim

L’Escola de Música Pons Roselló es va fundar l'any 1995 com a resposta a inquietuds musicals. Des de llavors hem anat creixent, teixint una xarxa de professionals de diversa formació que s’han unit a nosaltres i al nostre projecte, o han col·laborat puntualment amb les iniciatives diverses que hem anat desenvolupant. Alguns d’ells formen el motor de l’activitat diària de l’escola de música, i altres són figures importants en el món musical que participen de forma puntual en les nostres diferents activitats impartides al llarg del curs.

 

Oferim diversos programes d’aprenentatge musical adaptats a les necessitats de cada alumne, per tal que pugui escollir la seva iniciació o formació musical, des de ben petits fins als més grans. Això ho aconsegueix seguint cursos lectius complerts o incorporant-se en qualsevol moment del curs, sempre amb un seguiment tutorial del seu aprenentatge. La importància de l’educació musical repercuteix a la humanitat i sobretot en els valors de l’ésser humà.

Música per a nadons de 0 a 3 anys

Programa bressol d’estimulació musical primerenca, "Música per a nadons", adreçat a nens i nenes de 0 a 3 anys, acompanyats del pare o la mare. Està basat en la interacció musical i la comunicació, que dóna pas al desenvolupament de la sensibilitat, la creativitat i les capacitats emocionals, cognitives i executives de l’infant.

 

Anar a la pàgina de més informació, fotos, vídeos...

Sensibilització musical de 3 a 5 anys i iniciació a l’instrument.

Programa d’iniciació musical dels nens de 3 a 5 anys (P3, P4 i P5), on es treballen les capacitats auditives, vocals, rítmiques, motrius i cognitives. Ajuda al desenvolupament integral dels nens més petits a través de la música. A partir de P3 tenen el primer contacte amb els instruments: piano, violí, guitarra, flauta travessera...


Anar a la pàgina de més informació, fotos, vídeos...

Mètode Suzuki al violoncel i al violí a partir dels 3 anys.

Mètode desenvolupat pel violinista i pedagog japonès Dr. Shinichi Suzuki, fonamentat en la idea de que l'aprenentatge d'un instrument pot ser molt similar a com aprenem la nostra llengua materna, és a dir, a través de l'escolta, la imitació, la repetició i el joc. A les classes hi han d'assistir els pares o mares amb la idea de que puguin ajudar els seus fills i fer-se responsables del treball a casa. L'edat recomanada per començar les classes és a partir de 3 anys.


Anar a la pàgina de més informació ...

Nivell elemental a partir de 6 anys, llenguatge musical i instrument.

Els alumnes desenvolupen les capacitats musicals amb coneixements teòrics i pràctics, tant del llenguatge musical com de l’interpretació amb l’instrument. Preparem l’alumne per a l’accés al nivell mitjà, per iniciar i continuar els estudis de nivell mitjà o seguir gaudint de la música de manera no reglada.

 

Anar a la pàgina de més informació, fotos, vídeos...

Nivell mitjà, llenguatge musical i instrument.

Adreçat als alumnes que vulguin continuar els estudis musicals, proporcionant una formació musical de qualitat i, alhora, garantint la formació dels futurs professionals de la música, organitzat en diferents matèries: individuals, col·lectives i en grup.

 

Anar a la pàgina de més informació, fotos, vídeos...

Escollir l'instrument: piano, guitarra, violí, viola, violoncel, flauta travessera, clarinet, saxòfon, guitarra i baix elèctrics...

Una vegada escollit l’instrument, els estudis musicals estan dividits en nivell elemental, per a alumnes a partir de 6 anys, i els de nivell mitjà, on s’ofereix la possibilitat de convalidar matèries o crèdits a l’ESO i el Batxillerat.

 

Anar a la pàgina de més informació, fotos, vídeos...

Música per a joves i adults.

Els joves i adults que tinguin o no coneixements musicals, també poden aprendre a tocar un instrument. Només necessiten il·lusió i moltes ganes d’aprendre. Ho aconsegueixen amb un programa personalitzat i fet a mida i amb un repertori de música modern i actual. Mai és tard per aprendre música.

 

Anar a la pàgina de més informació, fotos, vídeos...

Master class

Classes magistrals programades dins de les diverses activitats docents de l’escola al llarg del curs, adreçats als alumnes de l’escola de nivell elemental i mitjà, impartits per pedagogs, músics i concertistes així com per professors de l’escola.

 

Anar a la pàgina de més informació, fotos, vídeos...

Música de cambra

La interpretació en grup de cambra aprofundeix la sensibilitat i el coneixement musical dels alumnes. Això els dóna la possibilitat de consolidar la seva formació, tot afavorint la seva autoestima i potenciant la seva sociabilitat.

 

Anar a la pàgina de més informació, fotos, vídeos...

Quadre comparatiu dels nivells educatius a l'ensenyament obligatori i a l'Escola de Música Pons Roselló, autoritzada pel Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya.
Nivells_Educatius_MPR.pdf
Documento Adobe Acrobat [15.4 KB]